25 september 2021

Ongeval met beknelling

OOSTERWOLDE – Op 1e kerstdag even na 11:00 uur werd het korps van Veenhuizen gealarmeerd voor een éénzijdig ongeval op de Hoofdweg in Veenhuizen. Tijdens de uitruk bleek dat het ongeval niet had plaats gevonden op de Hoofdweg, maar op de Weperpolder richting Oosterwolde.

Ter plaatse bleek, dat er een personen auto tegen de boom tot stilstand was gekomen. Volgens getuigen van het ongeval bleek het verongelukte voertuig na een inhaal actie in de slip te zijn gekomen en daarbij de macht over het stuur was kwijt geraakt en daarna tegen een boom was beland.

De bestuurder van het voertuig stond bij aankomst van de hulpverlening naast het voertuig. De bijrijdster (allebei 27-jarig en afkomstig uit Assen) zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt.

Na circa 1,5 uur was de bijrijdster bevrijd uit haar benarde positie en werd ze overgebracht naar het ziekenhuis. De VOA van Friesland is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de preciese toedracht van het ongeval.

Geef een antwoord