Politie neemt vuurwerk in beslag

FOCHTELOO – De politie heeft het afgelopen etmaal op verschillende plaatsen in Fryslân, vuurwerk in beslaggenomen en proces-verbaal aangezegd aan personen die deze voorhanden hadden.

Ook in Fochteloo kreeg een 19-jarige inwoner van het dorp een proces-verbaal, omdat hij strijkers en negen betonbommen in zijn bezit had. Tevens werd het vuurwerk in beslag genomen.

De politie waarschuwde dinsdag tijdens surveillances diverse personen omdat zij vroegtijdig vuurwerk aan het afsteken waren. Dit is pas toegestaan op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot en met nieuwjaarsdag 02.00 uur. De politie houdt de komende dagen nauwlettend de handel en het afsteken van illegaal vuurwerk in de gaten.

Heeft u informatie over (de handel in) illegaal vuurwerk, meld het dan bij de politie via 0900 – 8844 of doe dit bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Kijk ook op [url]www.youtube.com/politiefryslan[/url].

Geef een antwoord