Korte brand na explosie op boerderij

OOSTERWOLDE – Vrijdagmorgen omstreeks 10:30 uur heeft er in een schuur aan de Buttinga in Oosterwolde een korte brand gewoed. Aangezien het brandweerkorps uit Oosterwolde niet inzetbaar was werd het naast gelegen korps van Appelscha gealarmeerd voor de brand.

Ter plaatse bleek dat de boer enkele ijspegels boven een gierput wilde verwijderen met een föhn. Hierdoor heeft er een explosie plaats gevonden waarna er een steekvlam is ontstaan. De boer wist met behulp van een brandblusser de brand te blussen. Hierdoor bleef de schade beperkt tot een gat in het dak.

De brandweer heeft metingen verricht om te kijken of er nog explosiegevaar was. Uit deze metingen bleek dat het gevaar inmiddels was geweken. Hierop keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.

Geef een antwoord