Nieuwe tankautospuit voor korps van Appelscha

APPELSCHA – De nieuwe brandweerauto van Appelscha is klaar en staat momenteel in het dorp zelf. Omdat de nieuwe kazerne nog niet klaar is staat hij zolang bij de familie Kies onder dak, hij past namelijk niet in de oude kazerne. Er wordt door de chauffeurs van het korps Appelscha al druk met de nieuwe wagen proef gereden.

Het betreft een MAN met 4×4 wielaandrijving, hij is dus uitmate geschikt voor rijden in het ruige terrein, ideaal dus in de bosrijke omgeving. In de auto is plaats voor 8 personen die de beschikking hebben over zes persluchthouders. Verder bezit de wagen een watertank met 2500 liter water en een pomp met een capaciteit van 3000 water per minuut. Bijzonder is dat de hoogdrukhaspels twee verschillende kleuren hebben, namelijk zwart en geel. Zo zijn ze makkelijk uit elkaar te houden.

Voor extra verlichting zorgt de grote lichtmast die een heel eind uitgeschoven kan worden. Om de ladder eraf te halen hoeft men niet meer het dak op, het hele rek kan schuin naar beneden worden geschoven. De nieuwe wagen zal eind februari begin maart in gebruik worden genomen, dan zal de kazerne ook klaar zijn.

Geef een antwoord