Brandweer Appelscha assisteert in Drenthe

DWINGELOO – Het Dwingelderveld is zaterdag getroffen door brand. Woordvoerder Andr√© Donker van Natuurmonumenten schat eer zo’n 15 hectare natuur in vlammen is opgegaan. “Vooral heide. Een klein gedeelte bos.

Het vuur ontstond zaterdagmiddag rond half vijf en was drie uur later onder controle. Brandweerkorpsen uit de gemeente Westerveld kregen bij het blussen volop steun van boeren en loonwerkers. “Die hebben met hun watertanks heel goed werk verricht”, benadrukt Donker.

De brand is ontstaan in de nabijheid van het Stapelveen, ten zuidwesten van Dwingelooo.”Het vuur in dit kurkdroge gebied is veroorzaakt door barbecuers. Die zijn op de vlucht geslagen. De fricandellen en worstjes lagen nog op de grond”, zegt Donker.

Het getroffen natuurgebied ligt tussen camping de Noordster in Dwingeloo en verblijfsaccommodatie ’t Swarte Schaap in Ansen.

Meer foto’s/films op [url=http://www.regioappelscha.nl/newsbringer_read.php?bericht=Cyo8urccZGycEam9o3KjqiehQTiYG8KCL]regioappelscha[/url] en [url=http://www.nieuwsflyer.nl]nieuwsflyer[/url]

Geef een antwoord