Grote brand legt constructie bedrijf in as

HAULERWIJK – Bij constructiebedrijf Bolk aan de Turfsteker in Haulerwijk is vrijdagmorgen omstreeks 11.30 uur een zeer grote brand uit gebroken. De hulpdiensten zijn met groot materiaal uitgerukt. Onder andere brandweerkorpsen uit Haulerwijk, Veenhuizen, Oosterwolde, Drachten, Heerenveen en Sneek verleenden assistentie bij de brand. Naast de normale brandweerauto’s zijn ook pompen ingezet zogenoemd groot-water-transport.

De brand woede in een aantal loodsen van constructiebedrijf Bolk. De brandweer heeft metingen verricht waaruit bleek dat er geen gevaarlijke stoffen vrijkomen zijn. De brandweer heeft de aangrenzende bedrijven, waaronder een timmerbedrijf en een voedingsmiddelenbedrijf, ontruimd. Het voedingsmiddelenbedrijf kan waarschijnlijk de gehele productie vernietigen in verband met de enorme rook die bij hun door het pand trok.

De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan doordat iemand metaal aan het doorslijpen was in de buurt van de spuiterrij van het bedrijf. Door de hulpdiensten is een zogenaamd GRIP-3 scenario afgekondigd. Dit houdt in dat er ook een regionaal beleidsteam gevormeerd wordt. In de omgeving van de brand is de bevolking gealarmeerd door middel van sirenes. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. De vrijgekomen rook kan irritatie veroorzaken aan keel en ogen.

About Post Author

Geef een reactie