Ruim 70 mensen op informatiebijeenkomst

HAULERWIJK – Ongeveer 70 inwoners van Haulerwijk kwamen vrijdagavond op de speciale informatiebijeenkomst over de grote brand die vrijdag in Haulerwijk een constructiebedrijf in de as legde. De meeste mensen hadden vragen over de resten van de brand die op verschillende plekken in het dorp terecht kwamen.

Vrijdagmorgen brand de grote brand uit op het industrieterrein. Er kwam een boel rook vrij bij de brand. Omdat er mogelijk sprake was van gevaarlijke stoffen werd er groot alarm geslagen. Volgens de eerste onderzoeken blijkt het mee te vallen met de gevaarlijke stoffen, maar toch word aangeraden groente die in de rook hebben gestaan extra goed te wassen of gewoon niet op te eten.

Op de informatiebijeenkomst waren ook veel vragen over de alarmering. Niet iedereen had de sirene’s gehoord en ook was de basisschool in het dorp niet gewaarschuwd.

Geef een antwoord