4 augustus 2021

Opnieuw gewonden bij zwaar ongeval N381

DONKERBROEK – Zondagmiddag vond er op de N381 tussen Oosterwolde en Donkerbroek een ernstige aanrijding plaats waarbij 2 personen gewond raakten. Ter hoogte van een bocht kwam een personenauto bestuurd door een 60-jarige man uit Lippenhuizen, door nog onbekende oorzaak, op de ander weghelft terecht. Daarbij kwam de automobilist in aanrijding met een autoambulance bestuurd door een 51-jarige inwoner van Oranje. De personenauto draaide rond en kwam achterwaarts via de berm in de vaart terecht. De autoambulance schoof door de aanrijding over de weg en raakte daarbij een andere auto, bestuurd door een 25-jarige man uit Opeinde.

Een 19-jarige man die vlak bij de plaats van het ongeluk woont, twijfelde geen moment haalde hij zijn trekker en voorkwam, door het aanbrengen van een kabel, dat het voertuig verder in de sloot gleed. Omstanders en medeweggebruikers verleenden eerste hulp totdat de hulpdiensten en de traumahelikopter ter plaatse waren. De 60-jarige bijrijdster, eveneens uit Lippenhuizen, kon zelf uit de auto komen en werd per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De 60-jarige bestuurder werd door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd en is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Groningen. De bestuurders van de autoambulance en de andere geraakte personenauto kwamen met de schrik vrij.

De weg was ten tijde van de afhandeling van het ongeval en het onderzoek door Bureau Verkeersongevalsanalyse afgesloten. De weg is door de Provincie Fryslân schoongemaakt en kon om 20.30 uur weer vrij worden gegeven. Bergingsbedrijf Broekhuizen kwam ter plaatse voor het bergen van de voertuigen.

Geef een antwoord