Wederom zwaar ongeval N381

WIJNJEWOUDE – Woensdagmiddag werden de blusgroepen van Ureterp en Gorredijk gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de N381 nabij Wijnjewoude. Later werd ook de brandweer van Drachten ter assistentie geroepen.

De vermoedelijke oorzaak van het ongeval was, dat een 58-jarige automobiliste uit Haule, die uit de richting van Drachten kwam, vermoedelijk met haar auto op de linkerweghelft terecht kwam. Op dat moment reed daar een vrachtwagen met een tankoplegger die bestuurd werd door een 23-jarige inwoner van Egwierum. Deze kwam uit de richting van Wijnjewoude. De bestuurder van de vrachtwagen kon de auto van de 58-jarige vrouw niet meer ontwijken waardoor beide voertuigen tegen elkaar botsten. De vrachtwagen kwam door de aanrijding op de linkerweghelft terecht en botste vervolgens op een tweede auto die bestuurd werd door een 43-jarige inwoner van Boijl. Hierna kwam de lege vrachtwagen in de berm terecht waar deze kantelde.

De brandweer heeft samen met het ambulanceteam de bestuurders van de personenwagen bevrijdt uit hun beknelde positie. Ook de chauffeur van de vrachtwagen is gewond geraakt bij het ongeval. Alle drie bestuurders zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Drachten, Leeuwarden en Groningen.

Het MMT dat werd ingevlogen heeft het ambulancepersoneel bijgestaan met het bevrijden van de slachtoffers.

Op dit moment is de weg nog afgesloten voor al het verkeer in verband met sporenonderzoek van de Verkeers ongevallen analyse en de berging van de voertuigen. Broekhuizen en Gebroeders Kok dragen zorg voor de berging van de gekantelde vrachtwagen.Provincie Fryslan deed de afzettingen en opruimingen van het ongeval op de N381.

About Post Author

Geef een reactie