3 augustus 2021

Verzet bij aanhouding

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 juli op zondag 4 juli rond 03:40 uur een 21- jarige inwoner van Appelscha en een 22- jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor verzet bij aanhouding en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Surveillerende agenten zagen dat 21-jarige op de Zuidkade op de weg ging staan en auto’s tegen hield. Toen de agenten hem sommeerden hier mee te stoppen en hem op zijn gedrag aanspraken, werd de Appelschaster recalcitrant. Hij wilde zich niet legitimeren is uiteindelijk aangehouden. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en kreeg hierbij de hulp van de 22-jarige inwoner van leeuwarden. Met behulp van peperspray zijn de beide verdachten onder controle gebracht en ingesloten in het politiebureau.

Geef een antwoord