Inwoner Fochteloo gered van verdrinkingsdood

FOCHTELOO – Een 20-jarige inwoner van Fochteloo, die bij Terschelling te ver de zee in was gegaan, is woensdagmiddag ternauwernood van een verdrinkingsdood gered. De man werd door de sterke onderstroming tijdens eb, in combinatie met de zuidenwind, onder water gezogen. De strandwachten die al geruime tijd hadden gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties in zee, konden de Fochtelooër op tijd uit de zee halen. Aan wal verslechterde de toestand van de man. Hij werd per traumahelikopter overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Terwijl de man uit Fochteloo werd gered raakte een 17-jarige inwoner van Krommenie op dezelfde plaats in de problemen. Ook hij werd door de sterke stroming onder water gezogen. Hij werd door zijn vrienden uit de Noordzee gehaald. Alle hulpverlening mocht niet meer baten. De jongen overleed ter plaatse.

About Post Author

Geef een reactie