Open dag brandweer Veenhuizen

Veenhuizen – Het brandweerkorps van Veenhuizen viert dit jaar het 150 jarig jubileum. In het kader van het jubileum geeft het korps van Veenhuizen op zaterdag 2 oktober van 10:00 tot 16:00 uur een open dag. De Brandweer van Veenhuizen is op 15 januari 2002 opgericht als gemeentelijke Brandweer. Hiervoor deed zij dienst als bedrijfsbrandweer van het Ministerie van Justitie.
Tijdens de open dag kunnen belangstellenden diverse demonstraties volgen, waaronder een Crashtender E One en een inzet van het korps van Veenhuizen met een duikploeg, technische hulpverlening en gebruik van kleine hulpmiddelen.
Naast het bekijken van diverse activiteiten is het ook mogelijk om zelf activiteiten te ervaren waaronder het lopen met ademlucht. Ook zijn er diverse voertuigen te bezichtigen waaronder de Crashtender E one en een Ford Oldtimer uit het jaar 1931 van het korps Veenhuizen, De VOA van de Politie Drenthe en vele anderen.
Ook aan de kinderen is gedacht. Zo staat er een springkussen en kunnen de kinderen met een brandslang een balspel spelen. De open dag wordt gehouden bij de brandweer kazerne van Veenhuizen aan de Oude Gracht in Veenhuizen. Bezoekers van de open dag kunnen parkeren op de aangegeven plaatsen, o.a de parkeerplaats van het Gevangenismuseum.

Programma:

10:00 – 10:30 Opening open dag met demo van Crashtender E One (ook nog om 12:00 uur en 13:30 uur)
10:00 – 13:00 Doorlopende demo’s (Technische hulpverlening, lopen met ademlucht, VOA, etc.)
14:00 – 14:30 Demonstratie Brandweer Veenhuizen met Duikploeg.
15:00 – 15:30 Demonstratie Brandweer Veenhuizen met Duikploeg.

Kinderactiviteiten:

10:00 – 15:30 Springkussen
10:00 – 13:30 Balspel

Geef een antwoord