1 augustus 2021

Grote wietkwekerij opgerold aan de Boslaan

APPELSCHA – Aan de Boslaan in Appelscha is zondag een grote wietkwekerij ontmanteld. De kwekerij bestond uit ruim 600 planten en was bij de inval volop in bedrijf. Het was een professioneel opgezette kwekerij met grote halogeenlampen boven de plantjes en ventilatoren om de boel op temperatuur te houden. Het pand werd verhuurd aan een bouw/timmerbedrijf, maar veel getimmerd werd er dus niet. Vuilverwerking Omrin heeft de plantjes en de apparatuur afgevoerd.

Door de omvang van de kwekerij is men daar de lang mee bezig geweest. In verschillende ruimtes is het pand stonden de plantjes. Het betreft het pand aan de Boslaan waar vroeger Mulderreclame inzat en daarna Cats belettering. Het pand is eigendom van Jan Mulder. Die verhuurde het aan het timmerbedrijf. De huurder is volgens bewoners vanmiddag in de handboeien afgevoerd.

Geef een antwoord