Man uit Donkerbroek met 3200 kilo vuurwerk aangehouden

ROUVEEN – Het Korps landelijke politiediensten heeft zaterdag in Rouveen, 3200 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk zat in de bestelwagen van een 28-jarige man uit Donkerbroek en was afkomstig uit België. De verdachte is in verzekering gesteld.

Agenten van de Verkeerspolitie van het KLPD zagen op de A28 ter hoogte van Nieuwleusen een bestelwagen richting het noorden rijden waarvan ze vermoeden dat hij te zwaar beladen is. Ter controle wordt de bestuurder meegenomen naar een weegbrug in Rouveen en daar blijkt dat de bestelwagen 3200 kilo illegaal vuurwerk vervoerde. De bestuurder uit Donkerbroek werd aangehouden en in verzekering gesteld.

De in beslag genomen explosieve lading werd veilig opgeslagen bij Domeinen. De Verkeerspolitie stelt in samenwerking met het Regionaal Milieuteam van de regio IJsselland een nader onderzoek.

About Post Author

Geef een reactie