Man aangehouden voor diefstal auto

HAULERWIJK – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 18-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van diefstal van een auto, voor het rijden onder invloed en voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Rond 02.20 kregen agenten de melding dat de man had geprobeerd een auto te stelen van een erf van een woning aan de Hoofdweg-boven. Toen de verdachte in de auto weg wilde rijden, moest hij na enkele meters zijn poging staken omdat hij geen grip kreeg. Vervolgens stapte hij uit en liep weg. Een getuige belde direct via 1-1-2 de politie. Door een goed signalement door te geven werd de verdachte man in de omgeving aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 635 ug/l waarna hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen de man word proces-verbaal opgemaakt. Een 27-jarige inwoner van Haulerwijk deed aangifte.

Geef een antwoord