Oosterwoldenaar met auto te water

VEENHUIZEN – Woensdagavond rond 18 uur werd er een verkeersongeval gemeld waarbij een voertuig te water is geraakt aan de Hoofweg in Veenhuizen. De brandweer van Veenhuizen, Assen en Smilde waaronder de duikers werden voor de melding gealarmeerd.

Bij het aanrijden werd melding gemaakt van 1 persoon nog in het voertuig. Toen de brandweer van Veenhuizen ter plaatste kwam was deze persoon inmiddels al uit het water en aanspreekbaar.

De bestuurder, een inwoner van het Friese Oosterwolde, kwam uit de richting van Veenhuizen en reed richting Oosterwolde toen hij de controle over zijn voertuig verloor. De man verklaarde tegenover de politie dat zijn auto plots naar links schoot waardoor hij de andere weghelft over schoot en in een naastgelegen kanaal terecht kwam.

De man is door het aanwezige ambulancepersoneel gecontroleerd. De man hield gelukkig alleen een nat pak aan over. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Aangezien de oorzaak van het ongeval een technisch mankement kan zijn is het voertuig door berger Dorenbos uit Norg uit het water gehaald en voor onderzoek overgebracht.

Geef een antwoord