Automobilist aangehouden na achtervolging

WASKEMEER – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag na een achtervolging een 39-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen op de N381 van Drachten naar Emmen een bestelbus rijden zonder verlichting. Reden om de bestuurder een stopteken te geven. De man stopte in eerste instantie en toen een agent naar de auto wilde lopen, gaf hij plotseling gas. Direct werd de achtervolging ingezet. De automobilist haalde levensgevaarlijke manoeuvres uit, zo reed hij diverse malen door rood en haalde rechts in. Ook deed de bestuurder op een gegeven moment zijn verlichting uit.

Eenmaal aangekomen in Waskemaar maakte de vluchtende bestuurder een fout. Hij reed de Sint Baronstraat in en kon daar niet verder. De man verliet de bestelbus en probeerde te vluchten. Een agent had hem snel achterhaald en de verdachte werd dan ook aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Daar bleek dat de verdachte nog over diverse zaken gehoord moest worden, zoals diefstal, oplichting en verduistering. Allemaal met betrekking tot auto’s. De bestelbus van de man werd in beslag genomen. Ook deze bleek mogelijk te zijn gestolen dan wel geheeld. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd vanwege het gevaarlijke rijgedrag.

Geef een antwoord