4 augustus 2021

1e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden

Groningen – Brandweer Beesd (Gelderland) heeft zaterdag de brandweerwedstrijden in de stad Groningen gewonnen. Ook de blusgroep van Oosterwolde deed hier aan mee. De wedstrijden vonden plaats bij de milieudienst Groningen aan de Duinkerkenstraat.

Situatie: Tijdens het lossen van een container op het terrein van de milieudienst Groningen in Groningen komt iemand bekneld te zitten onder een container, bij aankomst van de brandweer krijgt de bevelvoerder van het korps te horen dat het slachtoffer zwaar gewond is en direct onder de container vandaan moet worden gehaald. Nadat het slachtoffer was bevrijd was kon het korps het terrein verder verkennen, daarop stuitte ze op een brand die van binnenuit moest worden bestreden.

Tijdens de zoektocht naar eventuele slachtoffers trof de brandweer op de 2de verdieping een slachtoffer aan die in eerste instantie goed meewerkt, als het slachtoffer met hulp van de brandweer beneden is zakt hij in elkaar. Het slachtoffer moest vervolgens naar de gereedstaande medewerkers van de ambulancedienst getild worden die het vervolgens overnamen. Nadat het vuur geblust was en de gebruikte materialen ingepakt waren was het einde wedstrijd.

Uitslag is :

1 Brandweer Beesd 1571
2 Brandweer Veendam 1509
3 Brandweer Maasdriel 1453
4 Brandweer Ederveen 1443
5 Brandweer Hoogezand – Sappemeer 1420
6 Brandweer Oudenbosch 1399
7 Brandweer Bellingwedde 1335
8 Brandweer Bierum 1308
9 Brandweer Delfzijl 1277
10 Brandweer Oosterwolde 1028 Regl. 1 ( brand niet geblust binnen de tijd )

Geef een antwoord