4 augustus 2021

Televisietoren Hoogersmilde ingestort na brand

HOOGERSMILDE – Door een hevige brand is vrijdagmiddag het bovenste gedeelte van de televisietoren in Hoogersmilde ingestort. De tv-toren in bestond uit een 80 meter hoge betonnen toren met daarop een stalen zendmast van ruim 200 meter. In de mast brak vrijdag rond 14.00 uur op een hoogte van 180 meter brand uit. Verschillende brandweerkorpsen waaronder die van Appelscha, Dwingeloo, Diever, Vledder, De Wolden en Meppel waren uitgerukt.

Aanvankelijk wilde de brandweer proberen het vuur te blussen, maar die zag daarvan af vanwege de enorme hitteontwikkeling. Nauwelijks anderhalf uur later stortte de mast naar beneden. In de omgeving waren een aantal woningen worden uit voorzorg al ontruimd.

Door de brand in de televisietoren van Hoogersmilde zijn meerdere televisiezenders en radiozenders niet te
ontvangen in een groot gedeelte van Noord Nederland.

De Technische Recherche is inmiddels met het onderzoek begonnen.

Geef een antwoord