Vermiste jongen weer terecht na zoektocht met helikopter

WIJNJEWOUDE – De politie heeft zondagavond en in de nacht van zondag op maandag gezocht naar een 12-jarige jongen uit Wijnjewoude. De jongen had ’s middags na een woordenwisseling zijn ouderelijke woning verlaten. Hij pakte zijn fiets en ging er vandoor. Toen de 12-jarige ’s avonds nog niet thuis was gekomen, waarschuwden zijn ouders de politie.

De centralist van de Meldkamer Fryslân besloot een tweet over de vermissing te plaatsen op twitter en ook werden alle medewerkers van de politie in en rondom Wijnjewoude middels Burgernet voor politiemensen geïnformeerd. Regulier Burgernet werd niet ingezet, dit omdat de gemeente Opsterland niet mee doet.

Toen zondagavond laat de jongen nog niet terecht was, werd besloten om een politiehelikopter in te zetten. Ook familieleden, buren en jongeren uit het dorp hielpen mee met de zoektocht. Om 01.45 uur kwam het bericht dat een agent de jongen had aangetroffen op de Merkebuorren in Wijnjewoude. Hij werd vervolgens naar zijn ouders gebracht.

Geef een antwoord