Toename van aantal inbraken in bestelbussen

OOSTERWOLDE – De politie ziet de afgelopen weken weer een toename van het aantal inbraken in bestelbussen. In het oosten van de provincie, op de lijn van Wolvega naar Noardburgum, werd sinds augustus 2011 in 35 bestelbusjes ingebroken. Daarbij bestond de buit voornamelijk uit duur gereedschap.

De politie vraagt de eigenaren van deze bussen alert te zijn. Niet alleen in het oosten van Fryslân is een toename te zien van het aantal inbraken. Ook elders in het land wordt met enige regelmaat ingebroken in bestelbussen. De politie Fryslân probeert daarom in samenwerking met andere politiekorpsen deze inbraken een halt toe te roepen.

[b]Preventieadvies[/b]
U als eigenaar van een bestelbus kunt zelf ook veel doen om een inbraak in uw voertuig te voorkomen. Het advies is om uw gereedschap goed te merken en uw bestelbus te parkeren in een garage en/of bedrijfsloods. U kunt natuurlijk ook uw dure gereedschap uit uw bestelbus halen. Is dat niet mogelijk probeer er dan voor te zorgen dat uw geparkeerde bestelbus in het licht van een lantaarnpaal staat of dat de laaddeur van uw bestelbus zo dicht mogelijk tegen een muur staat, zodat men moeilijker bij uw gereedschap kan komen. Daarnaast vraagt de politie om bij verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen. Met een goede beschrijving van personen en eventuele betrokken auto’s kan de politie snel in actie komen.

Geef een antwoord