Eis zes jaar cel voor gijzelingsactie in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Van het ene op het andere moment tuurden de aanwezigen in een woning aan de Fenne in Oosterwolde in de lopen van vier pistolen. Ze hadden op de avond van 22 februari een vergadering toen er op het raam werd geklopt. Vier gewapende personen drongen de woning binnen. De zoon van de bewoner werd met ducktape vastgebonden en mishandeld.
Tegen twee van de vier overvallers, een 27-jarige inwoner van Nieuw-Vennep en een 29-jarige man zonder vaste woonplaats, werd door officier van justitie Thea Pitstra zes jaar cel geëist. Een derde verdachte, een 18-jarige inwoner van IJmuiden, hoorde 2,5 jaar cel tegen zich eisen, plus een half jaar voorwaardelijk. De zaak tegen de vierde verdachte, een 23-jarige inwoonster van Nijkerk, werd aangehouden. De vrouw is zwanger en staat op punt van bevallen. De drie mannen ontkennen ook maar iets met de overval van doen te hebben. De uitspraak is 10 november.

Geef een antwoord