Acht jaar cel en vrijspraak voor gewapende overval in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – De rechtbank in Leeuwarden heeft donderdag een 29-jarige man veroordeeld tot acht jaar cel voor de gewapende overval op een woning aan de Fenne in Oosterwolde. Twee medeverdachten, een 18-jarige inwoner van IJmuiden en een 27-jarige man uit Nieuw-Vennep, werden wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.
De rechtbank concludeerde dat niet bewezen kan worden dat het tweetal wist van de overval of dat ze aanwezig zijn geweest in de woning aan de Fenne. De man die wel is veroordeeld werd herkend door een van de slachtoffers. De officier van justitie had ook voor hem zes jaar cel geëist. De rechtbank legde een hogere straf op omdat er geweld en vuurwapens bij de overval zijn gebruikt. Bovendien zijn de slachtoffers langdurig gegijzeld.

About Post Author

Geef een reactie