FRYSLAN – De politie waarschuwt ondernemers om oplettend te zijn in verband met een landelijk opperende bende oplichters. De oplichters hebben in ieder geval vier keer in Frysl├ón toegeslagen waarvan drie maal in Leeuwarden en een keer in Heerenveen. De oplichters bestellen goederen zoals meubels, dure jassen bij bedrijven en laten deze door een koeriersdienst ophalen. Vooraf wordt een betalingsbewijs aan de leveranciers toe gemaild die er ogenschijnlijk 100 % betrouwbaar uitziet en de betaling bevestigd maar achteraf vervalst blijkt te zijn. Na afgifte van de goederen worden deze weggebracht naar een onbekende plaats in Nederland. Vanaf daar worden de goederen werd verder getransporteerd naar onbekende bestemmingen en mogelijk door worden verkocht. De benadeelden worden daardoor door de oplichters voor duizenden euro benadeeld. De politie waarschuwt ondernemers oplettend te zijn en geen goederen af te geven wanneer men er 100% van overtuigd is dat het geldbedrag naar hun bedrijf is overgemaakt.