Brandweer Oosterwolde eerste bij 112-survival Appelscha

APPELSCHA – Vrijdagavond en nacht vond in de omgeving van Appelscha weer de jaarlijkse Appelschaster 112-Survival plaats georganiseerd door de brandweer van Appelscha. Teams van brandweer, politie en ambulance deden hier aan mee, 65 in totaal. Bij aankomst kregen de deelnemers een routeboekje waarna men op pad kon. Op verschillende plaatsen langs de route moesten opdrachten worden uitgevoerd.

Zo moest men kuipen met zand van onder naar boven bij de uitkijktoren brengen. Bij de zandvlakte moest de deelnemers met touwen een emmer van de ene kant naar de andere kant brengen zonder al het water te verliezen. Bij Appelscha Outdoor moest van de hoge toren naar beneden worden getokkeld. Op de Tilgrup moest er via een groot touw naar de andere kant worden gekropen. De oude brandweerauto van Haulerwijk deed deze avond ook nog dienst, deze moest met spierkracht worden weggetrokken. Op de bongerd was er een hele klauterstellage neergezet, inclusief een oude auto waardoor heen moest worden gekropen. Pas vroeg in de morgen waren alle teams weer terug bij de brandweerkazerne waar start en finish waren.

[b][i]Uitslag:[/i][/b]
Het team van de brandweer Oosterwolde werd eerste. Tweede werd het team van brandweer Deventer. De derde plaats ging naar het team van de brandweer Delfzijl.

Geef een antwoord