Grote partij illegaal vuurwerk aangetroffen

HAULERWIJK – De politie heeft vrijdagavond in een strafrechtelijk onderzoek vier verdachten aangehouden op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het gaat om een 55 en een 47-jarige inwoner van Waskemeer en een 38 en een 57-jarige inwoner van Haulerwijk.

In Haulerwijk en Waskemeer werden onder leiding van een rechter-commissaris huiszoekingen gedaan omdat er een vermoeden was dat daar illegaal vuurwerk aanwezig was. In een schuur achter een woning in Waskemeer trof de politie ongeveer 1500 kilogram illegaal vuurwerk aan. Het betreft voornamelijk siervuurwerk. Het illegale vuurwerk werd vervolgens in beslag genomen. Zulke grote hoeveelheden vuurwerk in aanwezigheid van een woning zijn zeer gevaarlijk en ook omdat het gaat om niet goedgekeurd consumenten vuurwerk. Daarom pakken politie en het Openbaar Ministerie dit soort zaken aan.

De vier verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Geef een antwoord