Man aangehouden voor inbraak woning

WASKEMEER – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 29-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Leidijk. Oplettende buurtbewoners zagen twee mannen inbreken bij de woning en stelden zelf een onderzoek in. Toen zij naar de woning toeliepen, reed een auto met daarin de verdachten met hoge snelheid weg. De getuigen bedachten zich geen moment. Ze stapten zelf ook in een auto en zetten de achtervolging in. De auto met de inbrekers konden ze een eind verder in de straat klem rijden. Daarbij werd één inbreker in de auto aangehouden. De bestuurder wist te ontkomen. Ondertussen hadden de getuigen via 1-1-2 de politie gebeld. De inmiddels gewaarschuwde politie trof in de betrokken auto een hoeveelheid gereedschap aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De weggevluchte inbreker werd helaas niet meer aangetroffen. De auto en het gereedschap werden door de politie in beslaggenomen.

Geef een antwoord