Rijbewijs ingevorderd na aanrijding in Appelscha

APPELSCHA – De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 23-jarige automobilist van Vlieland ingevorderd na een verkeersongeval op de N381 bij Appelscha. De bestuurder had volgens eigen zeggen haast omdat hij de boot naar Vlieland moest halen. Daarbij reed de 23-jarige door het rode verkeerslicht. Een 41-jarige automobilist uit Elsloo zag dit te laat en reed met zijn auto tegen de zijkant van de bestelbus van de Vlielander. De bestelbus kantelde en schoof nog zo’n dertig meter door.

De 23-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij. De 41-jarige automobilist uit Elsloo en zijn 23-jarige passagiere raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Het rijbewijs van de Vlielander werd ingevorderd vanwege het gevaarlijke rijgedrag. Tevens werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geef een antwoord