ELSLOO – Woensdagmorgen is er brand uitgebroken in een woonboerderij aan de Hoofdweg in Elsloo. De brand is vermoedelijk ontstaan in de nabijheid van de schoorsteen en hierna overgeslagen in de kap. Omdat het een rieten kap betrof was het blussen van de brand een extra lastig karwei. De woonboerderij heeft een rieten dak, dat de brandweer veel werk bezorgt. Het vuur laait telkens weer op en het verwijderen van gedeelten van het dak wordt daardoor bemoeilijkt. Er is in het pand veel waterschade. De oorzaak van het vuur zit mogelijk in kortsluiting. De bewoners konden echter vroegtijdig het pand verlaten en raakten niet gewond.

Voor het bestrijden van de brand werden diverse voertuigen ingezet. Naast de tankautospuiten van Noordwolde, Appelscha en Oldeberkoop werd ook de hoogwerker van Steenwijk, een tankwagen van Ruinen en het grootschalig watertransport uit Drachten gealarmeerd.
Het verkrijgen van voldoende water was erg lastig aangezien het open water erg ver weg lag. Het gealarmeerde grootwatertransport kon dan ook niet worden ingezet

De Hoofdweg tussen Elsloo en Boijl was voor verkeer gestremd.

De brandweer heeft een deel van de rieten kap moeten verwijderen om de brand beter te kunnen bestrijden. De brandweer van Drachten heeft met het One-Seven systeem een lading schuim over de kap gesproeid om de vlammen te doven. Door de snelle opschaling en inzet van de brandweer kon de woonboerderij behouden blijven. Over de oorzaak en de schade is nog niets bekend.De brandweer heeft de brand met schuim weten te blussen.