Groot alarm voor brand in gevangenis Veenhuizen

VEENHUIZEN – Een binnenbrand in een groepsverblijf van de justitiële jeugdinrichting Juvaed aan de Asserstraat in Veenhuizen was zaterdagavond snel onder controle. Er raakte niemand gewond. De politie stelt een onderzoek in.

Zaterdagavond tegen 19.00 uur veroorzaakte een groep van zes jongeren in het bewuste verblijf problemen. Daarbij werd o.a. met een frituurpan en kussens een brandje gesticht. Dit zorgde voor hevige rookontwikkeling. Brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse. De zes jongeren werden uit het verblijf gehaald en de brandweer had het brandje snel onder controle. De jongens en de hulpverleners raakten niet gewond. De zes jongeren werden overgebracht naar een ander deel van de inrichting.

De justitiële inrichting Juvaed is onderdeel van stichting ’t Poortje in Groningen. Het is een kort verblijf inrichting voor jongeren in de leeftijd van gemiddeld 16 en 17 jaar die in verband met strafrechtelijke onderzoeken in voorlopige hechtenis zijn genomen.

De forensische opsporingsdienst van de politie gaat zondag in het groepsverblijf een technisch onderzoek instellen. De zes jongeren worden de komende dagen door de politie gehoord. Het Openbaar Ministerie beslist over een eventueel strafrechtelijk vervolg.

About Post Author

Geef een reactie