Inwoner van Appelscha aangehouden voor rijden onder invloed

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond een 41-jarige automobilist uit Appelscha aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Ook de vriendin van de man werd aangehouden omdat ze de aanhouding van haar vriend belemmerde. Een motoragent zag een auto rijden over de Eikenstraat en besloot om die te gaan controleren.

De bestuurder reed een parkeerterrein op en stopte daar. De motoragent besloot daarop om eerst een andere auto te controleren. Toen hij daarmee klaar was, reed hij naar de auto die hij in eerste instantie wilde controleren. Hij zag dat op het dashboard een half liter blik met bier stond. De 41-jarige bestuurder kreeg het verzoek om mee te werken aan een alcoholcontrole. Tevens vroeg de agent om het rijbewijs van de man. De inwoner van Appelscha gaf al snel toe dat hij geen rijbewijs meer had omdat die in 2011 ongeldig was verklaard. Daarnaast bleek dat de man nog een aantal verkeersboetes had openstaan. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, vroeg de motoragent aan zijn collega’s om met een auto naar de Eikenstraat te komen om de 41-jarige op te halen.

Tijdens het wachten op de politieauto probeerde de man te vluchten. Er ontstond een worsteling met de agent. Die besloot daarop om pepperspray te gebruiken. Uiteindelijk zag de bestuurder kans om weg te rennen, dit omdat de vriendin van de man ook de agent belaagde. Meerdere agenten kwamen vervolgens naar de Eikenstraat. Na een zoektocht werd de verdachte aangetroffen in een tuin aan de Populierstraat. Ook de vriendin van de man, een 35-jarige inwoonster van Appelscha, werd aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens de fouillering vonden de agenten in de kleding van de 41-jarige man nog een busje met pepperspray. Dit werd in beslag genomen.

About Post Author

Geef een reactie