Zwaargewonde bij ongeval op Kloosterweg

APPELSCHA – Dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur vond er op de Kloosterweg tussen Appelscha en Elsloo een ongeval plaats waarbij twee inzittenden een 19-jarige automobiliste en een 15-jarige passagier, beide inwoners van Appelscha gewond raakten. Door een nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van het voertuig, dat reed in de richting van Elsloo van de weg en botste op een boom. Door de klap draaide het voertuig 180 graden en kwam midden op de weg tot stilstand. Eén afgebroken voorwielen kwam meer dan 75 meter verderop tot stilstand.

Beide inzittenden van het voertuig zaten bekneld en zijn door de brandweer van Appelscha uit het voertuig bevrijd. De bestuurster werd met been- en armletsel zwaargewond overgebracht naar het UMCG in Groningen, de bijrijder is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Assen. Hij mocht na behandeling huiswaarts keren.

De verkeersongevallen analyse van de politie Fryslân doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om het voertuig te bergen.

About Post Author

Geef een reactie