Vrouw licht gewond bij aanrijding in Donkerbroek

DONKERBROEK – Maandagmiddag omstreeks 17.20 uur vond er op de provinciale weg N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde een aanrijding plaats tussen een personenauto die bestuurd werd door een 59-jarige inwoonster van Oosterwolde en een vrachtwagencombinatie die bestuurd werd door een 23-jarige uit Norg.

Vlak voor Donkerbroek, in een bocht, kwam de aanhangwagen met de wielen in de berm. Door de stuurcorrectie die hier op volgde begon de aanhangwagen te schuiven en kwam dwars op de rijbaan te staan. De hier rijdende bestuurster van een personenauto probeerde de aanhanger nog te ontwijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Door de aanrijding raakten beide voertuigen in de berm. De vrachtwagencombinatie kwam tot een boom tot stilstand, de aanhanger kantelde door de klap. De bestuurster van de personenauto raakte door de aanrijding licht gewond en kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

De verkeersongevallen analyse van de politie Fryslân heeft het ongeval in kaart gebracht. De zwaar beschadigde voertuigen werden door bergingbedrijf Broekhuizen uit Donkerbroek geborgen. De N381 is ongeveer vijf uur afgesloten geweest voor al het verkeer.

About Post Author

Geef een reactie