Aanhoudingen in onderzoek auto-inbraken

BOIJL – De politie Fryslân heeft op naar nu blijkt 27 maart jongstleden een 23-jarige man uit Boyl aangehouden op verdenking van een groot aantal auto-inbraken op recreatiegebieden in de provincies Friesland, Drenthe en IJsselland. De man zit in voorlopige hechtenis.

Medio januari 2012 startte de recherche van Heerenveen in samenwerking met de politie van Meppel en Steenwijk een opsporingsonderzoek naar aanleiding van een groot aantal meldingen van auto-inbraken op recreatiegebieden. Het opsporingsonderzoek richtte zich al vrij snel op de 23-jarige hoofdverdachte uit Boyl. Hij wordt ervan verdacht zich vanaf september 2011 bezig te hebben gehouden met het plegen van tientallen inbraken in geparkeerde auto’s bij onder andere het Canadameer bij Elsloo, Appelscha, Beetsterzwaag, Boijl, Boschoord. Na zijn aanhouding zijn er in Boyl en Steenwijk door de rechter-commissaris doorzoekingen ter inbeslagneming uitgevoerd. Daarbij werden diverse van diefstal afkomstige goederen inbeslaggenomen.

Dinsdag 10 april 2012 is de 20-jarige vriendin van verdachte, woonachtig in Steenwijk, aangehouden op verdenking van medeplegen dan wel medeplichtigheid. Zij zit inmiddels niet meer vast, maar blijft wel verdachte.

Geef een antwoord