1 augustus 2021

Eis van 2 jaar voor ontvoeren Oosterwoldenaar

OOSTERWOLDE – Samen met een Almeerder heeft een 26-jarige man uit Oosterwolde volgens de officier van justitie een drugsdiefstal in scène gezet, en vervolgens een dorpsgenoot als zondebok gebruikt. De officier eiste maandag 2 jaar cel tegen de Oosterwoldenaar.

De theorie is dat de 26-jarige met een slim plannetje drie kilo gedroogde henneptoppen van zijn 2 jaar jongere dorpsgenoot wilde stelen. Hij haalde hem over de koop te sluiten met een paar Engelsen.

De Oosterwoldenaar zou zelf nog eens zeven kilo wiet inbrengen. Alles gebeurde in het Van der Valk Hotel in Drachten. Terwijl de drie anderen in het hotel waren, bleef het latere slachtoffer in de auto achter met de tassen met wiet. Een vijfde persoon, die hoorde bij de verdachte, haalde vervolgens de wiet uit de auto.

De man die in de auto zat te wachten kreeg de schuld in de schoenen geschoven. De drie mannen reden ’s avonds met hem naar het Canadameer. Daar werd het slachtoffer mishandeld en bedreigd. De man slaagde erin te ontsnappen. Via de bossen, de weilanden en de maïsvelden liep hij terug naar Oosterwolde. Dat laatste is volgens de raadslieden fysiek onmogelijk.

De Oosterwoldenaar zou in een half uur naar huis zijn gelopen. Advocate Marian Rosema zei dat ze er vroeger op de fiets al een half uur over deed. Volgens Rosema rammelt het verhaal van het vermeende slachtoffer aan alle kanten. Die verklaringen werden wel deels gesteund door wat de jongste van de drie verdachten de politie vertelde. De verdachten ontkennen in alle toonaarden.

Naast de twee jaar cel eiste de officier ook dat de Oosterwoldenaar een eerder voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf van een half jaar alsnog uit gaat zitten. Voor de Almeerdenaar eiste de officier een werkstraf van 240 uur en 70 dagen cel, waarvan 17 dagen,de duur van het voorarrest,voorwaardelijk. Uitspraak: 21 mei.

Geef een antwoord