Twee gewonden bij woningbrand in De Hoeve

DE HOEVE – Vrijdagavond omstreeks 21.00 uur werd de brandweer van Noordwolde gealarmeerd voor een woningbrand aan de Jokweg in De Hoeve. Binnen enkele minuten word er opgeschaald naar middelbrand en word ook de brandweer van Oldeberkoop gealarmeerd. Ter plaatse is er veel rookontwikkeling zichtbaar en zijn de vlammen al zichtbaar onder de dakpannen. Ook de hoogwerker van Heerenveen en de waterbak van de IBOW komen ter plaatse.

Tijdens de brand ademden een 40-jarige inwoner en een 38-jarige inwoonster van Wolvega rook in. De man en vrouw wachtten in de achtertuin op de bewoners, die op dat moment elders waren, toen de brand op de bovenverdieping uitbrak. Zonder zich te bedenken gingen de man en vrouw de brandende woning binnen om foto’s en kleding van hun familieleden veilig te stellen. De beide slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen.

Rond 23.00 uur is de brand onder controle. De brandweer is nog lange tijd bezig geweest met nablussen. De woning liep door de brand grote schade op. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.

About Post Author

Geef een reactie