Politie controleer snoekbaars vissers

FRYSLAN – De politie heeft zaterdag in samenwerking met een toezichthouder van sportvisserij Fryslân ruim 80 snoekbaarsvissers gecontroleerd. Vanaf zaterdag, 26 mei, mag weer op snoekbaars worden gevist.

Hiervoor gelden echter wel een aantal regels. Zo mag een visser maar twee snoekbaarzen bij zich hebben en moet de minimale lengte van de vis in ieder geval 42 centimeter of meer zijn. Daarnaast moet de visser de juiste documenten bij zich hebben en ook moet hij/zij vissen met het juiste aas.

Van de 80 gecontroleerde vissers had zaterdag maar één het niet goed voor elkaar. Tegen hem werd dan ook proces-verbaal opgemaakt omdat hij de man viste met levend aas en dat is niet toegestaan. De komende periode zullen meer controles volgen, zowel op het land als op het water.

About Post Author

Geef een reactie