Brandweer Oosterwolde 5e bij gewestelijke wedstrijden

GROU – In het centrum van Grou zijn zaterdagmiddag de eerste ronde van de gewestelijke brandweerwedstrijden klasse 112 gehouden. Tien teams uit Friesland, Groningen, Overijssel en Gelderland streden om een plek voor de tweede ronde.

Als uitgangsstelling werd de kazerne van Grou gebruikt. Bij het inmelden kreeg men weinig informatie behalve dat het ging om een ongeval op het Halbertsmaplein in Grou. Hier was tijdens werkzaamheden een ongeval gebeurd.

Het scenario was dat een luchtballon een noodlanding moest maken op een bouwplaats. Een kraanmachinist die op de bouwplaats aan het werk was probeerde zijn kraan weg te draaien en liet een in de kraan hangende bak op een auto vallen en raakte zelf in shock. De luchtballon belandde op een helling bij een bouwplaats. De passagier van de ballonvaarder was tijdens de noodlanding uit het mandje gevallen en in een container terecht gekomen, en zat precies tegen de deur die open kon. De ballonvaarder werd tijdens de val door een metalenbuis gespiest. Een andere bouwvakker, die ook aan het werk was belandde onder het doek van de ballon en kreeg een gasfles op zijn voet en kon niet zelfstandig wegkomen. Tijdens de inzet ontstond er een beginnende autobrand welke dan nog geblust moest worden.

Naast de brandweer deden ook de ambulance en politie mee aan het incident. De prijsuitreiking was ’s avonds weer in de kazerne Grou. Hierbij kwam uit de bus dat blusgroep Oosterwolde als 5e geeindigd was, wel met de opmerking dat het de beste aanvalsploeg van de dag geleverd had.

1 * BRW – BOMMELERWAARD: GROEP GAMEREN
2 * BRW – GRONINGEN: GROEP GRONINGEN
3 * BRW – KAMPEN: GROEP IJSSELMUIDEN
4 BRW – LEMSTERLAND: GROEP LEMMER
5 BRW – IBOW, GROEP OOSTERWOLDE
6 BRW – G-N-L: GROEP GELDERMALSEN
7 BRW – DELFZIJL: GROEP BIERUM
8 BRW – ACHTERHOEK-OOST: GROEP WINTERSWIJK0
9 BRW – GROOTEGAST: GROEP GROOTEGAST
10 BRW – DEVENTER: GROEP DIEPENVEEN

About Post Author

Geef een reactie