Moordaanslag in Opsporing Verzocht

GORREDIJK – De politie heeft in het onderzoek naar de moordaanslag op een 32-inwoner van Gorredijk de hulp van het programma Opsporing Verzocht ingeroepen.

Aanslag in Munein
In de nacht van zaterdag 15 oktober op zondag 16 oktober 2011 werd de 32-jarige man na een hardcore feest in Munein door drie mannen aangevallen en meerdere malen gestoken met een mes. Het slachtoffer raakte hierbij zwaar gewond en werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig overleefde hij de aanslag. Het politie onderzoek leverde in eerste instantie niets op.
Wel werd duidelijk, dat de steekpartij een wraakactie van drie mannen was met wie het slachtoffer in het weekend van 17 op 18 september 2011 ruzie had gehad bij een houseparty in een discotheek in Berlikum. Tijdens deze ruzie liep één van de drie mannen een gebroken neus op.

Publiciteit
In februari 2012 werd deze zaak weer onder aandacht gebracht tijdens een hardcore feest in Berlikum. Er werd geflyerd en er werden onder andere posters opgehangen in bussen. Naar aanleiding hiervan kwam er nieuwe informatie bij de politie binnen waaruit bleek dat er meerdere mensen in het partycircuit van het misdrijf op de hoogte moeten zijn geweest en ook mogelijk de daders kennen. De man die tijdens de vechtpartij in Berlikum een gebroken neus opliep, lijkt de sleutel in dit onderzoek te zijn. Samen met zijn twee vrienden is hij betrokken bij de moordaanslag in Munein. De politie wil dan ook graag weten wie deze mannen zijn. De uitzending van Opsporing Verzocht begint vanavond om 20.30 uur op Nederland 2.

About Post Author

Geef een reactie