OOSTERWOLDE – Een 56-jarige inwoner van Oosterwolde is donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur en het betalen van een een boete van 500 euro. De man had volgens de officier van justitie op 4 juni vorig jaar op de avondmarkt gedreigd met een koevoet tegenover de politie.

De man was na de avondmarkt gekomen nadat hij had gehoord dat één van zijn zoons een gebroken been had opgelopen tijdens een opstootje. De man was met een koevoet onder zijn jas richting de avondmarkt gegaan. Daar aangekomen bleek dat zijn zoon inderdaad een gebroken been had opgelopen door een mislukte karatetrap, waarna hij verkeerd terecht was gekomen.

De aanwezige agenten die zijn zoon probeerden af te schermen van enkele andere relschoppers zagen de man dreigend met de koevoet in de hand op zich afkomen. Volgens de agenten had de man geroepen dat hij hen “de koppen zou inslaan”. Volgens de man was hier niets van waar hij zou alleen hebben gezegd “Laat mijn zoon met rust”.

De Officier van justitie had begrip voor de emotionele reactie van de man, maar de reactie die daarop volgende kon volgens de officier niet door de beugel.