Politie controleert weer extra op landbouwverkeer dit najaar

OOSTERWOLDE – De politie start op aanstaande zaterdag weer met het verscherpt toezicht op landbouwverkeer. Voor boeren en loonbedrijven is het najaar één van de drukste periodes van het jaar. Dat betekent meer trekkers en landbouwmachines op de Friese wegen.

Het accent bij de controles ligt dit najaar op scherpe (uitstekende) delen die op een landbouwvoertuig kunnen zitten. Dit zijn bijvoorbeeld kuilsnijders en mestinjectoren. In verband met de veiligheid voor medeweggebruikers is het verplicht om deze scherpe delen af te schermen. Daarnaast wordt onder andere gecontroleerd op het voeren van verlichting, de afstelling van spiegels, kapotte of ontbrekende spiegels en op het markeren van verwisselbare uitrustingsstukken.

Met deze controles wil politie Fryslân de verkeersveiligheid verhogen, voor de bestuurders van de landbouwvoertuigen zelf, maar ook voor de medeweggebruikers.

About Post Author

Geef een reactie