1 augustus 2021

Grote hulpverlenings oefening in Elsloo

ELSLOO – Maandagavond werd op de Butenweg in Elsloo een oefening gehouden waarbij politie, brandweer, ambulance en justitie aan mee werkten. Ter hoogte van de minicamping ‘d’elf ieken’ was de weg afgesloten. Er hier een ongeval voorgedaan met meerdere voertuigen waaronder twee van Justitie.

Naast een ambulance en de brandweerkorpsen van Haulerwijk en Oosterwolde deden er agenten van de politieacademie in Drachten mee aan de oefening. Terwijl enkele slachtoffers die in de voertuigen zaten door de brandweer bevrijdt moesten worden werd één verdachte die in een bus van justitie zat agressief. Uiteindelijk wist de man één van zijn bewakers te gijzelen. Voor de aanwezige agenten de taak om dit tot een goed einde te brengen.

Na de oefening werd er in restaurant ‘Olde Tramhalte’ door de hulpdiensten nog even nagepraat.

Geef een antwoord