Hennepkwekerij opgerold in Appelscha tijdens Hennepdag

OOSTERWOLDE – In verschillende plaatsen in de drie noordelijke provincies heeft de politie op dinsdag onderzoeken ingesteld naar hennepkwekerijen. Er werden in totaal 24 hennepkwekerijen ontmanteld en drie verdachten aangehouden. Dat gebeurde in het kader van de Landelijke Hennepdag. In heel Nederland vonden acties plaats tegen hennepteelt.

Ook in Appelscha trof de politie een hennepkwekerij aan. In de kwekerij stonden 95 planten. Alle planten werden vernietigd. Tevens was er sprake van diefstal van stroom. De politie stelt een nader onderzoek in.

Ook in de plaatsen Warten, Sint Jacobiparochie, Hempens, Sint Annaparochie en Harlingen werden kwekerijen opgerold. Ook in de rest van het land werden diverse hennepkwekerijen opgerold.

[b]Plukken[/b]
De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om hen te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Het afpakken van crimineel geld draagt zodoende bij aan herstel van het rechtsgevoel in de maatschappij. Verdachten van georganiseerde hennepteelt kunnen hun omgeving niet langer imponeren met bijvoorbeeld exclusieve sieraden of dure auto’s, die zijn betaald met oneerlijk verkregen vermogen.

De politie zal per zaak bekijken op welke manier crimineel vermogen het meest efficiënt kan worden afgepakt. Dat kan onder meer door de rechter hennepgeld verbeurd te laten verklaren of door een ontnemingszaak te starten. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe het criminele geld wordt afgepakt, als het maar wordt afgepakt.

Geef een antwoord