OOSTERWOLDE – De politie heeft maandagochtend in Oosterwolde een 42-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van twee overvallen op een supermarkt aan het Loosduinse Hoofdplein in Den Haag.

De verdachte liep donderdag 18 oktober kort na 20.30 uur de supermarkt binnen. De overvaller bedreigde het personeel met een wapen en nam uit enkele kassa’s geld weg. De man was opvallend dik gekleed voor de weersomstandigheden. Agenten startte direct een groot onderzoek en deed forensisch onderzoek in de supermarkt.

Maandag 29 oktober vond er wederom een overval op de supermarkt plaats. Even voor 20.00 uur liep een nog onbekende man de supermarkt binnen. De overvaller bedreigde het personeel met een wapen en nam uit meerdere kassa’s geld weg. De politie startte wederom direct met een groot onderzoek.

Vrijwel direct ontstond het vermoeden dat het om dezelfde verdachte ging. In beide gevallen was sprake van een eensluidend signalement. De recherche deed uitvoerig buurtonderzoek en forensische experts deden onderzoek in de supermarkt. Het rechercheonderzoek leidde uiteindelijk naar de nu aangehouden verdachte.

De man heeft familie in Den Haag wonen en combineerde zijn familiebezoek met de overvallen. De man zit vast en wordt donderdag 8 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een woordvoerder van de supermarkt reageerde opgelucht op het nieuws van de aanhouding. “Los van de onrust bij onze klanten leidde de twee recente overvallen tot een gevoel van onveiligheid onder het personeel. Dat de politie snel deze man heeft kunnen aanhouden is belangrijk voor iedereen”.