1 augustus 2021

Man vrijgesproken voor brandstichting

OOSTERWOLDE – De Leeuwarder rechtbank kwam maandag tot de conclusie dat niet bewezen kan worden dat een 31-jarige inwoner van Oosterwolde zich schuldig heeft gemaakt aan brandstichting.De man stond twee weken geleden terecht, omdat hij op 29 augustus 2011 zou hebben meegeholpen een schuur van een woning aan de Lage Haer in brand te steken.Hij werd vrijgesproken.

Voor diezelfde brandstichting werd een 39-jarige Oosterwoldenaar begin februari tot vier jaar cel veroordeeld. De man, ook woonachtig op de Lage Haer, had al langere tijd ruzie met een paar buren.
Na de verjaardag van zijn zoontje had hij onder invloed van een behoorlijke hoeveelheid drank geprobeerd de voordeur van de woning van de buren in brand te steken. Het vuur was uit zichzelf uitgegaan. Diezelfde nacht ging de schuur van de buren in vlammen op. De 39-jarige had verklaard dat zijn acht jaar jongere plaatsgenoot voor die brand verantwoordelijk was. Getuigen hadden verklaard dat de mannen de schuur samen in brand hadden gestoken.Toch werd de man vrijgesproken.

Hoewel het wettig bewijs er lag, had de rechtbank niet de overtuiging dat de Oosterwoldenaar heeft meegeholpen de schuur in brand te steken. De man was die avond wel op het kinderfeestje geweest. Hij had zelf gezegd dat hij al lang en breed bij zijn vriendin in bed lag toen de schuur werd aangestoken. Hij zou zelfs nog hebben geholpen het vuur te blussen.

Geef een antwoord