Arrestatieteam doet inval in Oosterwolde in drugs onderzoek

OOSTERWOLDE – De politie heeft zaterdag 15 december in een woning aan de Tjongerhof in Oosterwolde drie verdachten (22 en 23 jaar) aangehouden in een onderzoek naar grootschalige handel in verdovende middelen. Dinsdag 11 december werden al twee verdachten (23 en 37 jaar) aangehouden. In totaal zijn er in het onderzoek nu 15 verdachten aangehouden.

Uit onderzoeksinformatie kwam het sterke vermoeden dat een 23-jarige Hagenaar met harddrugs was afgereisd naar Oosterwolde. Daar zou hij zich ophouden in een woning aan het Tjongerhof. Omdat één van de verdachten in de woning vuurwapengevaarlijk kon zijn, trad het arrestatieteam de woning binnen en hield drie verdachten aan. De twee Hagenaars van 22 en 23 jaar worden dinsdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De politie doorzocht op last van de rechter-commissaris zowel in de woning aan het Tjongerhof in Oosterwolde als de woning van de 23-jarige Hagenaar aan de Hooftskadelaan in Den Haag. In Oosterwolde werd onder meer 650 gram heroïne en cocaïne in beslag genomen, 2.000 euro aan contant geld, versnijdingsmiddelen en het voertuig van één van de verdachten. In de woning in Den Haag werden inbrekerswerktuigen en wapen in beslag genomen, waaronder een slotentrekker, betonscharen, een stroomstootwapen, messen en een machete.

Eerder vorige week werden een 23-jarige man uit Sittard en een 37-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden. Uit onderzoek bleek dat het tweetal mogelijk drugs bij zich had. De verdachten werden op dinsdagmiddag 11 december rond 15.15 uur aangehouden in hun auto op de Sir Winston Churchilllaan in Rijswijk. De auto waarin het duo reed is in beslag genomen. In de kofferbak troffen agenten ruim 8 kilo hennep aan met een straatwaarde van 25.000 euro. Beide verdachten zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris en zijn vooralsnog in bewaring gesteld voor 14 dagen.

[b]Eerdere aanhoudingen[/b]
De politie kwam de eerste verdachte op het spoor dankzij een anonieme tip gevolgd door eigen observatie. Uit die observatie bleek dat een 30-jarige Hagenaar zich verdacht gedroeg op en rond de Delftselaan en zich leek bezig te houden met handel in verdovende middelen.

De 30-jarige Hagenaar werd op weg naar zijn ouderlijk huis in de Kortenhoefsestraat aangehouden voor witwassen. Tijdens de doorzoeking in zijn woning vond de politie 41 ponypacks met cocaíne en namen de agenten luxe goederen en een nagenoeg nieuwe auto in beslag. De 33-jarige leverancier werd samen met zijn 26-jarige Haagse vriendin op 6 oktober tijdens een overdracht op de Escamplaan aangehouden. Bij hem trof de politie een vergelijkbare hoeveelheid verdovende middelen in zijn kleding aan.

Beide mannen zijn voorgeleid voor een rechter-commissaris. De 30-jarige verdachte is inmiddels veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De leverancier zit nog steeds in voorarrest welke is verlengd met 90 dagen. De vriendin is in vrijheid gesteld maar nog wel verdachte in dit onderzoek.

[b]Vervolg[/b]
De politie zette het onderzoek voort. Na intensieve observatie hield het arrestatieteam van de politie op 6 november direct na de overdracht van een kilo amfetamine twee verdachten (26 en 31 jaar) aan. Bij de 26-jarige en 31-jarige Hagenaars trof de politie ook nog 100 gram hasj, kleinere hoeveelheden pillen, MDMA en versnijdingsmiddelen aan. Zij werden op 9 november voor de rechter-commissaris voorgeleid en zitten nog vast.

[b]Observatieteam[/b]
Een observatieteam van de politie speelde een belangrijke rol in het gehele onderzoek. Zo namen zij op 12 november in de buurt van Hengelo een overdracht waar. Nabij Hengelo werd een 32-jarige man uit Enschede door de plaatselijke politie aangehouden. Bij deze verdachte werden 30 ponypacks met daarin cocaïne aangetroffen. De leverancier kreeg niets van de aanhouding mee en reed weer terug naar Den Haag.

Op 15 november kreeg het observatieteam diezelfde leverancier opnieuw in het zicht. Het sterke vermoeden dat de man het plan had verdovende middelen af te gaan leveren zette de politie aan de man te controleren. Bij de controle trof de politie 1040 xtc pillen in de auto aan en zo’n 50 gram aan diverse andere soorten harddrugs. De 30-jarige Hagenaar werd direct aangehouden. Na zijn aanhouding doorzocht de politie zijn woning in Den Haag en een bedrijfspand in Zoetermeer. In het bedrijfspand vond de politie een werkende hennepkwekerij met daarin zo’n 900 planten. In een boven het pand gelegen woning troffen de agenten ook nog een gasdruk en een luchtdrukwapen aan. De 26-jarige eigenaar van het bedrijf werd direct aangehouden. In het pand trof de politie bovendien een illegaal aangelegde stroomvoorziening. Op 16 november toetste de rechter-commissaris de in verzekering stelling van de twee verdachten. De 30-jarige Hagenaar zit nog steeds vast.

[b]Misdaad loont niet[/b]
De persoonsgebonden aanpak maakt het voor criminelen duidelijk dat misdaad niet loont. Politie slaat met partners de handen ineen om te kijken welke maatregelen voor welke personen impact hebben. Maar ook het ontnemen van uitkeringen of personen samen met partners uit hun woning krijgen of behoren ook tot de mogelijkheden. Welke maatregel ook genomen wordt, misdaad loont niet.

[urlfoto=http://www.politie.nl/binaries/content/gallery/politie/nieuws/2012/december/06-den-haag/colin-3_2.jpg][img=120]http://www.politie.nl/binaries/content/gallery/politie/nieuws/2012/december/06-den-haag/colin-3_2.jpg[/img][/url][urlfoto=http://www.politie.nl/binaries/content/gallery/politie/nieuws/2012/december/06-den-haag/colin-3_3.jpg][img=120]http://www.politie.nl/binaries/content/gallery/politie/nieuws/2012/december/06-den-haag/colin-3_3.jpg[/img][/url][urlfoto=http://www.politie.nl/binaries/content/gallery/politie/nieuws/2012/december/06-den-haag/colin-3_4.jpg][img=120]http://www.politie.nl/binaries/content/gallery/politie/nieuws/2012/december/06-den-haag/colin-3_4.jpg[/img][/url][urlfoto=http://www.politie.nl/binaries/content/gallery/politie/nieuws/2012/december/06-den-haag/colin-3_1.jpg][img=120]http://www.politie.nl/binaries/content/gallery/politie/nieuws/2012/december/06-den-haag/colin-3_1.jpg[/img][/url]

About Post Author

Geef een reactie