Man rijdt in op motoragent in Wolvega, politie lost schoten

OOSTERWOLDE – De politie achtervolgde donderdagavond in Oosterwolde enige tijd een man in een auto. Agenten zagen de man in zijn auto zitten op de Hooge Esch in Oosterwolde. Het was hen bekend dat de man kon worden aangehouden voor diverse diefstallen. Bij het zien van de agenten ging de automobilist er echter vandoor.

Meerdere eenheden keken uit naar de man. Dit resulteerde in een achtervolging waarbij de man weigerde de stoppen. Uiteindelijk zag hij kans bij Oldeholtpade de oprit van de A32 te nemen. Een motoragent reed op dat moment achter de bestuurder.

Ineens zette de automobilist de auto in zijn achteruit en probeerde op de motoragent in te rijden. Dat mislukte, maar de motoragent kwam wel ten val. Hij heeft twee schoten gelost. Uiteindelijk is uit veiligheidsoverwegingen besloten de achtervolging te staken. De identiteit van de verdachte is bekend. Hij zal op een later moment alsnog worden aangehouden.

De Forensische Opsporing en de Verkeersongevallenanalyse hebben op de oprit een onderzoek ingesteld.

About Post Author

Geef een reactie