Politie werkt op volle kracht na aanleiding van incidenten

OOSTERWOLDE – De politie is sinds vorige week woensdagmiddag bezig met het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 51-jarige inwoner van Oosterwolde. De man werd woensdagmiddag het slachtoffer van vuurwapengeweld. In diezelfde week werd vrijdagmiddag onder bedreiging van een mes een filiaal van een Scapino overvallen.

Andere misdrijven
Naast deze incidenten hebben er zich in Oosterwolde de laatste tijd ook nog andere ernstige incidenten voorgedaan. De incidenten krijgen grote media-aandacht en het lijkt erop of het een aaneenschakeling van criminaliteit is. Toch ziet de politie op dit moment geen verband tussen deze gebeurtenissen. Zij kan zich echter de onrust die wordt ervaren heel goed voorstellen.

Incidenten uit elkaar trekken
De politie wil de incidenten die in Oosterwolde de laatste maanden plaatsvonden uit elkaar trekken:

– In het Team grootschalig Optreden (TGO) naar aanleiding van de gewelddadige dood van mevrouw Heijltjes heeft de politie een verdachte aangehouden. Deze verdachte zit nog vast en het onderzoek draait nog steeds op volle kracht.

– De politie startte ook na de gewelddadige dood van het slachtoffer aan de Hooge Esch een Team Grootschalig Onderzoek (TGO). Het team bestaat uit 30 rechercheurs. Het rechercheteam probeert diverse vragen beantwoord te krijgen. Het onderzoeksteam wil achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dood van het slachtoffer. In dit onderzoek is direct al een 29-jarige verdachte aangehouden die nog steeds vastzit. Het onderzoek draait op volle toeren.

Overvallen
De overvallen op het tankstation en afgelopen vrijdag bij Scapino zijn ook nadrukkelijk onderwerp van onderzoek voor de recherche. Door de politie van Oosterwolde was een uitgebreid onderzoek gestart naar beide overvallen. De recherche trekt ook hier alles uit de kast om de dader(s) aan te houden. Getuigen van een overval op heterdaad worden door de politie geadviseerd om direct 112 te bellen (en niet 0900-8844). Getuigen worden gevraagd om signalementen, kenteken en rijrichtingen te noteren en door te geven. Als u kans ziet maak dan met uw mobiele telefoon een foto of een filmpje van de overvaller. (Denk wel om eigen veiligheid). De politie start zo snel mogelijk een burgernetactie op zoals ook vrijdag is gebeurd.

Analyse hennepteelt
Het gebied van Oostellingwerf kent ook een geschiedenis met betrekking tot de hennepteelt. De politie rolt regelmatig hennepkwekerijen in het gebied op. Specialisten van het Regionaal Hennepteam hebben nu de opdracht gekregen om een analyse te maken van de zaken die zich de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Afhankelijk van de uitslag zal er mogelijk verder onderzoek gedaan worden om de aanpak van illegale hennepteelt en andere drugsdelicten gestructureerd aan te pakken. Hiervoor zal dan capaciteit uit de Noordelijke Eenheid moeten komen.

U kunt ons vaak helpen!
De politie kan het echter niet allemaal alleen. Als een misdrijf zoals een overval of een beroving is gepleegd doet de politie er alles aan om de daders op te sporen. U kunt ons daarbij vaak helpen. Wie weet heeft u cruciale informatie die de gouden tip blijkt te zijn. Als u getuige bent, wil de politie graag weten wat u precies heeft gezien/gehoord. Het signalement van een dader, een tijdstip van een inbraak of een beschrijving van een vluchtauto, kan net het missende puzzelstukje zijn dat nodig is om een misdrijf op te lossen. De politie Noord-Nederland wil u actief betrekken bij het bestrijden van criminaliteit in onze omgeving.

About Post Author

Geef een reactie