Heeft u zich al aangemeld voor Burgernet?

OOSTERWOLDE – Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk mensen die behulpzaam willen zijn bij opsporingen. Zodra er bij de meldkamer van de politie een melding binnenkomt van bijvoorbeeld een vermist kind, een overval of een inbraak start de politie een Burgernetactie. Er moet hierbij altijd sprake zijn van een duidelijk signalement van een persoon en/of omschrijving van een voertuig.

Deelnemers van Burgernet krijgen vervolgens een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.

Als u iets ziet, belt u via het gratis telefoonnummer 0800-0011 naar de meldkamer van de politie. Met uw informatie kan de politie gerichter en nog sneller in actie komen.

Als de Burgernetactie ten einde is, ontvangen alle opgeroepen deelnemers een bericht over de afloop van de actie. Op deze wijze kunnen de deelnemers van Burgernet direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Kijk voor meer informatie op www.burgernet.nl

About Post Author

Geef een reactie