Dertien kinderen gehoord voor vernielingen bij basisscholen

HAULERWIJK – De politie heeft in een onderzoek naar vernielingen bij twee basisscholen in Haulerwijk de afgelopen week dertien kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 14 jaar als verdachte gehoord. Dit gebeurde in het bijzijn van de ouders van de kinderen.

In de voorjaarsvakantie werden bij de twee scholen aan de Laweijstraat en de Mr. Jongebloedstraat in Haulerwijk brandjes gesticht. Zo moest een speeltoestel en een fietsenhok het ontgelden. Bij één van deze brandjes moest de brandweer een gat in de muur maken om zo te kunnen checken of er ook nog brand was in de spouwmuur. Daarnaast werden diverse muren en deuren van beide scholen beklad. Namens de twee scholen werd dan ook aangifte gedaan. Reden voor de politie om een onderzoek in te stellen.

Tijdens dit onderzoek werd duidelijk dat dertien jongens en meisjes uit het dorp verantwoordelijk voor de vernielingen en bekladding waren. De groep opereerde in wisselende samenstelling. Alle kinderen werden samen met hun ouders voor verhoor uitgenodigd op het politiebureau. Tegen de dertien werd dan ook proces-verbaal opgemaakt. Het is nu aan het Openbaar Ministerie om te bepalen wat er verder moet gebeuren.

About Post Author

Geef een reactie